Salut!

Welcome - Willkommen - Tervetuloa - Bienvenue - Esiet sveicinati - Witajcie - Kalos orisate - Hos geldiniz - Bine ati venit!

duminică, 1 iulie 2012

Meeting in Romania II



Oaspeţi francezi şi turci în „dulcea urbe a Galaţilor”



În cadrul unui proiect Comenius de parteneriat multilateral („Europe in Motion”), Şcoala Gimnazială Nr. 26 „Ion Creangă” Galaţi a primit vizita reprezentanţilor şcolii „Ecole Langevin” din Begles, Franţa şi ai şcolii „Haskoy Primary School. Programul alcătuit de colectivul şcolii a fost foarte bogat şi a cuprins asistenţă la orele de curs (atât la ciclul primar cât şi la ciclul gimnazial), program de dansuri populare şi sportive (trupa de dans a şcolii), recitări de poezii, cântece, sesiuni de întrebări pentru oaspeţi (atât de la elevi cât şi de cadrele didactice). Au fost întâmpinaţi cu tradiţionala „pâine şi sare”, au dansat „Braşoveanca”, au ascultat mai multe cântece folclorice din zona Galaţiului, au vizitat colţul folcloric al şcolii, au învăţat când se scrie „ia” şi când „i-a”, au aflat cum sună o poezie de Mihai Eminescu, au atins apa Dunării, au văzut figurine „origami” realizate de elevii noştri etc.
Colegii noştri au fost extrem de interesaţi de metodele noastre de predare, de modul nostru în care rezolvăm problemele. Ca observaţii personale: sistemul de învăţământ german e mult mai dur la primar, elevii având de trecut un examen dificil la sfârşitul ciclului, examen în funcţie de care vor fi orientaţi spre filiera academică sau vocaţională. În schimb sistemul turcesc e mult mai asemănător cu al nostru, sistemul de angajare al profesorilor fiind diferit, în sensul că fiecare profesor acumulează puncte (cele mai multe puncte se acumulează însă în funcţie de depărtarea şcolii de capitală).
Pentru a arăta şi câte ceva din frumuseţile Galaţiului am efectuat vizite la Biserica Precista (mulţumiri preotului Ionel Buruiană), Biserica Greacă, Casa Cuza, Casa Colecţiilor, Muzeul de Artă, Liceul de Artă.

 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu